Amandel Pudding met Peer

[google-translator]
Dit recept van amandel en peer is een van de oudste nagerechten die tegenwoordig nog worden gemaakt. Het recept komt al voor in Franse kookboeken uit de 14e eeuw. Van de 17e tot de 19e eeuw was dit nagerecht erg populair.
Je kan met dit recept eindeloos variƫren door verschillende smaakstoffen aan de amandelmelk toe te voegen zoals marasquin, koffie, rum, verveine en vanille. Dit recept is de voorloper van de Bavaroise zoals we deze nu kennen. De bereiding is overr 2 dagen verdeeld en is voor 6 Personen. Op de eerste dag worden de peren gepocheerd in de siroop en moeten hierin een nachtje trekken.

Voor de Siroop met peren:


3 Peren

Sap van halve Citroen

1 liter Water

400gr Suiker

200gr honing (Acacia)

1/4 Kaneelstok

2 Kruidnagels

2 Theelepels Zwarte Peper bolletjes


Schil en Halveer de Peer en besprenkel ze met het citroen sap.

Voeg het water, suiker, honing, Kaneelstok, kruidnagels en zwarte peper bolletjes in een pan en breng dit aan de kook. Zodra de siroop kookt het vuur terug draaien en de peren toevoegen.

Deze 10 tot 15min op zacht vuur tegen de kook aan pocheren. De peren mogen niet te zacht worden.
Nu de peren van het vuur halen en in de siroop tot de volgende dag laten afkoelen.

Word vervolgd…