Aubergine met Granaatappel en Za’atar

2 lange Aubergines
80ml Olijf olie
4 takjes  Thijm
1 Granaatappel
1 theelepel za’atar
Zeezout
140ml Karnemelk
100gr Griekse Yoghurt
1 1/2 Eetlepel Olijfolie
1 klein Teentje Knoflook
Mespunt zout

Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de aubergine in de lengte door de helft. En maak een drie a vier diagonale in sneedes. Leg ze in een bakvorm waarvan de bodem is bedekt met bakpapier. Smeer de aubergine in met de olijfolie. besprenkel ze met een beetje zout en leg de takjes tijm erop. Laat dit samen 35 tot 45min in de oven garen. Meng de yoghurt, karnemelk, knoflook en olijfolie in een kom.
Snijd de Granaat appel horizontaal door de helft boven een kom. Houd de halve  granaatappel met het vruchtvlees naar de palm van je hand en klop met de achterkant van een pollepel de zaden eruit in een kom.
Als de Aubergine gaar is neem ze uit de oven en laat ze volledig afkoelen.
Besprenkel deze op het bord met de saus en sprinkel de za’atar erover hierna de granaatappel.
Serveer dit met stokbrood of ander licht witbrood.
Naar een recept van Yotam