Citroen Polenta Cake


100 gram Polenta

250 gram Amandelpoeder

1 Theelepel bakpoeder

250 gram Ongezouten boter

250 gram Melis Suiker

3 Eieren

Citroen rasp van 3 citroenen

Sap van 1 citroen

Voor de Siroop


60 gram kristal suiker

1 vanille stokje

Sap van 1 citroen

Verwarm de oven voor op 180. Neem een ronde taartvorm met een doorsnede van 23cm en smeer deze in met boter en bedek de vorm met bak papier.

Meng de polenta, amandelpoeder en bakpoeder in een kom.

Meng de boter en de kristalsuiker met een spatel totdat het een luchtige massa is in ongeveer 5 tot 10min.

Klop de 3 eieren los in een kom en voeg ze lepel voor lepel toe aan het beslag. Zorg ervoor dat het toegevoegde ei volledig is opgenomen voor dat je de volgende lepel toevoegt.

Roer nu de polenta met amandelpoeder er door.

Als laatste meng je nu de citroen rasp en het citroensap erdoor.

Schep het beslag in de vorm en bak de cake in een voorverwarmde oven ongeveer 40 tot 60minuten totdat ze een goud bruine kleur heeft. De Cake is klaar als je er met de punt van een mes inprikt en deze er schoon uitkomt. Nadat je de cake uit de oven hebt gehaald maak je de siroop als volgt. Haal het sap van 1 citroen door een zeefje en verwarm dit in een pan met daarin het vanille stokje. Roer hierin de 60gram de suiker totdat dit volledig is opgelost en giet nu deze siroop over de cake.

Laat de cake volledig afkoelen in de cakevorm .

Bosbessen coulis

Deze Klassieke Cake is heerlijk bij een kopje koffie of thee maar kan ook heel goed door als toetje met slagroom of met een bolletje citroen ijs. Door de amandelpoeder blijft de cake een beetje vochtig en de polenta maakt hem geel en geeft hem een beetje een crunch. Ik heb citroenen uit het Italiaanse Sorento gebruikt omdat ze net iets fijner en minder scherp van smaak zijn.