De Marmer Cake van Lenôtre

125gr Boter
200gr Poedersuiker
3 Eieren
150gr Bloem
5gr Bakpoeder
20gr Cacaopoeder
40ml Melk
100gr fijn gehakte walnoten gepelde walnoten
2 theelpl geraspte citroen schil

Roer de boter zacht. Voeg er de poedersuiker, een heel ei en een eierdooier aan toe en  roer tot het een licht en luchtig mengsel is.
Roer er eerst een kwart van de gezeefde  bakpoeder en bloem door en daarna 1 voor 1 het resterende eiwit en het ei en de resterende bloem. Verdeel het beslag in twee gelijke delen.
Los de cacaopoeder op in de melk en roer dat met 40 gr walnoten door 1 deel van het beslag.
Roer de overige walnoten met de citroenrasp door het andere deel.

Verwarm de oven voor op 240ºC.
Bestrijk de cakevorm van 18cm lang met boter en bekleed het met een velletje bakpapier dat rondom iets boven de vorm uitsteekt.
Schep de twee kleuren beslag om en om in de vorm. Zet de cakevorm in de oven en draai de oven terug naar 180ºC en laat de cake circa 1uur en 15min bakken. De cake is gaar als de punt van een mes of een houten prikker die er in het midden ingestoken wordt, er weer droog uitkomt. Neem de cake uit de vorm en laat de cake afkoelen.

Dit recept is van Gaston Lenotre uit zijn boek Traditionele Desserts van Frankrijk.