Linzen en Knolselderij met Hazelnoot

Voor 4 personen:

60 gram Hazelnoten met vel
200 gram linzen
700ml Water
2 laurier bladen
1 kleine knol selderij 650 gram
4 eetlepel olijf olie
3 eetlepeld hazelnoot olie
3 eetlepels goede rodewijn azijn
4 eetlepels mint
Zout en Peper

Verwarm de oven voor op 140. Verdeel de hazelnoten over een bakplaat en laat ze 15min roosteren. Laat ze afkoelen en hak ze daarna fijn.
Breng het water aan de kook en voeg de thijm en laurier toe laat dit 20 minuten op zacht vuur sudderen zodat alle smaakstoffen in het water komen.
Neem de laurier en thijm uit water en voeg de linzen toe. All naar gelang het type linzen 15 tot 25min op laag vuur laten sudderen. wanneer gaar afgieten door een zeef.
Snijd de knolselderij en kook de 10 tot  12min. Giet ze af.
Doe de linzen en knolselderij  in een kom en wanneer ze nog warm zijn voeg de olijf olie, 2 eetlepels hazelnoot olie en de rode wijn azijn toe. Zout en peper naar smaak.