Topinambour Soep met Kerrie



2 eetlepels zonnebloem olie

500 gram Topinamboer

1 theelepel honing

1 theelepel kerrie poeder

750ml kippenbouillon

150 gram room

Was de topinamboer onder de kraan en snijd ze in blokjes. Schil de Topinamboer niet.

Doe 2 eetlepels olie in een soep pan en zet het vuur op medium.

Voeg de de blokjes topinamboer erbij en fruit ze ongeveer 5 minuten totdat ze heerlijk gaan geuren en licht gaan kleuren.


Draai het vuur laag en voeg de honing toe meng dit goed en laat het licht carameliseren.

Voeg nu de kerrie poeder toe en laat dit nog 2 minuten al roerend meebakken op laag vuur.


Nu mag de bouillon erbij en de room. Draai het vuur hoog totdat het bijna kookt, dan het gas weer terug draaien om vervolgens de soep een half uur te laten sudderen.

Wanneer alles gaar is kan je met de staafmixer aan de slag.