Limoen-Gember Siroop
Ongeveer 500ml
250g suiker
300ml kokend water
20g gember, gewassen en grof gesneden(met schil mag zolang deze gewassen is)
Sap van 8-10 limoenen (120ml)
Schil(limoen rasp van de schil) van 2 limoenen
Serveren met ijsblokjes en sodawater
In een hitte bestendige karaf of gewoon in een pan los je de suiker op in het gekookte water, roer er dan de gember door. Laat het geheel afkoelen. Giet vervolgens het mengsel in een blender met het limoensap en mix dit tot een gladde massa.
Zeef vervolgens dit mengsel en roer er de limoenschil door. Laat het verder afkoelen in de koelkast. En Klaar is je Siroop!!!
Giet 1/3 deel siroop in een met ijs gevuld glas en vul dit aan naar smaak met sodawater.
Marokaanse Munt Thee
3 eetlepels suiker
1 Theelepel Gun Powder thee
1 Handje gewassen grof gesneden munt bladeren
1 liter water
Theepot
Zet 1 liter water op en breng dit aan de Kook.
Doe de thee in een theepot of pan.
Voeg 1 glas gekookt water toe.
Breng het water met de thee weer aan de kook en laat dit 3 minuten zachtjes doorkoken.
Als de Thee loskomt is het goed.
Giet dan de thee terug in het glas.
Voeg het overige gekookte water bij de gewassen thee blaadjes en laat dit nog drie minuten doorkoken.
Giet nu de thee uit het glas weer terug en zorg dat het residu niet meer mee terug komt. Voeg nu de suiker bij de thee en laat het 10 minuten zachtjes doorkoken op medium vuur.Zet na 10min het het vuur uit en voeg de mint toe. Laat de thee met de munt nog een paar minuutjes trekken.De munt thee mag niet meer terug op het vuur, ander verliest de munt zijn kracht.
De thee is klaar om te serveren.
Chai – Authentieke Indiaase Thee
500ml Water
15 Cardamons
1 Zwarte Kardamon
4 Kruidanagels
4 peperkorrels
5 cm Kaneelstok
200ml melk
2 Eetlepels suiker
2 Thee zakjes zwarte thee (PG Tips)
Citroen Siroop
Schil van één citroen rag fijn gesneden
250ml Citroensap
350gr Suiker
Pers de citroenen en doe het sap door een zeef in in een pan. Voeg nu de suiker toe en breng het geheel op een laag vuur aan de kook. Tijden het koken onstaat er een fijn schuim. Dit schuim blijf je verwijderen tot er een heldere vloeistof overblijft. Na 10min zachtjes doorkoken is de siroop klaar. voeg nu de citroen schil toe. laat dit in de pan afkolen afgekt met een thedoek. Waneer de siroop is afgekoeld tot kamer temperatuur haal je deze door een zeef om de citroenschil te verwijderen. Serveren met bruisend bronwater of kraanwater en ijs. Voor mij is een goede verhouding 1 deel siroop op 10 delen water.
Bergamot Citroen Siroop
Schil van één bergamotcitroen rag fijn gesneden
250ml Bergamot Citroensap
350gr Suiker
Volg het recept van de Citroen siroop