Snelkookpan

Hoe Werkt een Snelkookpan ?…


Oma’s runderlapjes met rozijnen en peperkoek
Ouderwets lekker draadjesvlees

Ingrediënten
1 kg rundersukadelappen
zout en versgemalen peper
75 g boter
4 kleine Uien, in ringen
200 ml appelazijn
6 plakken ontbijtkoek, in stukjes
100 g rozijnen
50 gr appelstroop
4 kruidnagels
4 laurierblaadjes

Bereiding
Wrijf de sukadelappen in met zout en peper Verhit in de snelkookpan de boter en bak hierin, In delen, de sukadelappen aan beide kanten bruin. Neem ze hierna uit de pan.Fruit in het bakvet de uien goudbruin blus het bakvet af met 600 ml water en los hierin al roerend de appelstroop op.Voeg de appelazijn,ontbijtkoek, rozijnen, kruidnagels en laurierblaadjes toe, maal er nog wat peper over en leg de sukadelappen in het vocht. Sluit de snelkookpan en breng de pan onder drukstand 2 Laat het vlees, op een middelhoge pit,in 20 minuten gaar worden.Breng de pan volgens de Instructies van de druk af en open de pan Neem het vlees uit de pan en roer de jusglad
Tip
Lekker met gekookte aardappels en wijnzuurkool

Goulash met frisse augurkjes
Een traditionele goulash, die verrassend smaakt door de kummel en auqurkjes

Ingrediënten
4 eetlepels olijfolie
3 uien, grof gesnipperd
1 blikje tomatenpuree (70 gram)
2 tenen knoflook, grof gehakt
2 eetlepels paprikapoeder
1 theelepel kummel of karwijzaadjes
600 gr runderlappen van de schouder,in stukken van 4 cm
50 ml augurken nat
Zeezout en versgemalen zwarte peper
300 gr aardappels, in blokjes
2 rode paprikas grof gesnipperd
100 gr cocktailaugurken
3 eetlepes crème fraiche
Bereiding
Breng 1 liter water aan de kook. Verhit in de snelkookpan de olie en fruit de uien goudbruin. Roer de tomatenpuree en knoflook erbij en strooi net paprikapoeder en kummel of karwijzaad erover en roerbak 2 minuten op laag vuur.
Voeg het vlees en het augurkennat toe, schenk het kokende water erbij en schep alles om Maal er wat zout en over en sluit de snelkookpan. Breng de pan onder drukstand 2 en stoof het vlees gaar in 25 minuten Breng de pan volgens de instructies van de druk af en open de pan. Schep de aardappels,paprika en cocktail augurken bij het vlees en sluit de pan opnieuw. Breng hem weer onder druk en kook het gerecht nog 10 minuten onder druk, zodat de aardappelen gaar zijn. Breng de pan volgens de instructies van de druk af en open de pan. Roer de crème fraiche door de goulash en breng op smaak met zout en peper.

Tip
lekker met grof boerenbrood

Snelkookpan