Het appel seizoen is weer begonnen en appels te over. Hebben jullie al eens warme appelmoes geprobeerd? In dit recept van Michel Roux houdt de appelmoes een pittig zuurtje. Het is een klassieke combinatie als bijgerecht samen met varkensvlees zoals een karbonade, varkenshaas of varkensworstje. Wil je hem iets minder zuur en een echte Hollandse appelmoes dan voeg je 100gram ipv 20gram suiker toe om het zuurtje op te heffen.
500 gram Appel (goudreinet)
20 gram suiker
sap van een halve citroen
1 kaneel stokje
150ml Water
Alle ingredienten samen in een pan 15min koken met deksel. Hierna het Kaneel stokje verwijderen.
Met een Garde een klontje boter en een snufje zout doorroeren.
Warm serveren is erg goed maar koud kan ook. Uiteraard is appelmoes goed te wecken zodat je de hele winter nog kan nagenieten van je voorraad appels. Het internet staat er vol mee over hoe je het beste kan wecken. Het recept komt uit “Sauces” een kundig boek met de mooiste klasiekers, helder uitgelicht met vele foto’s.