Barbecuesaus

Deze barbecuesaus gaat prima met kip, karbonade en spareribs.  Je kunt de barbecuesaus gebruiken om te marineren, ook om de laatste paar minuten op de gril, na de laatste keer draaien, je vlees of kip mee in te smeren. Overigens is de saus op zijn best met onderstaande ingrediënten probeer geen vervangers te vinden dat is zonde. De sherryazijn is heel bepalend voor de uiteindelijke smaak en een iets betere kwaliteit heeft de voorkeur. Molasses is te verkrijgen bij bijvoorbeeld Holland&Barret en andere gezondheid/ reform winkels.

voor 0.75LBBQ Saus

500gr rode ui (gesnipperd)
100ml plantaardige olie
10gr knoflook (grof gesneden)
1 stengel citroengras (hart grof gesneden)
50gr gember met schil(grof gesneden)
125ml sinaasappelsap
125gr suiker
85gr honing
55gr molasses
80ml sherryazijn (droog)
300gr ketchup
45gr Dijon mosterd
1 theelepel worcestershire saus
2 blikken gepelde tomaat (of pasata)

  

Verhit de olie in een pan met dikke bodem en voeg de ui toe en laat deze in 5 tot 10 min al roerend bruin worden.
Voeg nu de knoflook toe en laat deze 3 minuten mee fruiten.
Nu mag de Molasses, suiker en het sinaasappelsap toegevoegd worden.
Voeg de gember en citroengras toe Voeg de Dijon mosterd, ketchup, sherryazijn en Worcestershire saus toe.
2 blikken tomaat toevoegen.
Zout naar smaak toevoegen.
30 min laten sudderen.
Hierna de saus door een zeef halen en afkoelen.

Blijft 5 dagen goed in de koelkast of 6 maanden in de vriezer.