Voor 4 personen
500gr Boerenkool
500gr Geschilde Kruimige Aardappelen
2 Rookworsten
1 Mespunt Witte Peper
1 Mespunt Gemalen Laurier
1 Theelepel Majoraan
1/2 Theelepel Dragon
1/2 Theelepel Nootmuskaat
Jus van Maggie
Kook de boerenkool en aardappel apart.
De aardappels gaar koken in ruim kokend water.
Breng ondertussen een pan water aan de kook voor de worst.
Wanneer het water kookt de pan van het vuur nemen en de worsten hierin leggen.
De boerenkool met een bodempje water in de pan in ongeveer 25min gaar koken, schep deze wel regelmatig om.
Wanneer de boerenkool gaar is de kruiden aan de boerenkool toevoegen en goed omscheppen
Doe de gare aardappelen bij de boerenkool en meng dit alles goed met een aardappelstamper.
Voeg evt boter, melk, peper en zout naar smaak toe.
Serveer met jus en een halve rookworst per persoon
We eten allemaal wel eens zo’n rookworst van unox en die is prima maar er valt nog veel te ontdekken bij je lokale slager op het gebied van ambachtelijke rookworst je vind ze hier . Vaak verkopen ze ook nog Vlees Jus, gewoon even vragen.