Met deze thee waan je je direct even in India. Er zijn heel veel verschilende recepten voor Chai maar het recept van Rick Stein’s Masala Chai vind ik heel mooi aromatisch en uitgebalanceerd.
Voor 2 grote mokken of 4 tot 6 kleine glazen.
1 zwarte kardemom pod , gekneusd met een deegroller
15 groene kardemons , gekneusd met een deegroller
6 Kruidnagels
4 zwarte peperkorrels
8cm kaneelstok , doormidden gebroken
500ml water
4 theelepel zwarte thee bladeren of 2 theezakjes, PG Tips gebruik ik het liefst
2 theelepels suiker
200ml melk
Doe de kruiden in een pan met het water en breng aan de kook. Voeg de thee toe wanneer het water kookt en draai het gas terug. Laat dit 7 minuten zachtjes doorkoken. Roer nu de suiker en de melk erdoor en laat het 3 minuten op de laagste stand doorkoken. Even door een fijne zeef halen en klaar is je thee.
Je kan natuurlijk suiker verder naar smaak toevoegen. Als je de thee vaker gaat maken kan je als je dat wilt de kruiden portioneren in kleine Jam potjes dan is zo’n theetje zo gemaakt.