Een uiterst eenvoudig gerecht om te maken. Doe alle ingredienten in een pan of snelkookpan, roer alles door elkaar en laat het 2 uur sudderen met een deksel op de pan. Je kan ook een snelkookpan gebruiken dan ben je in 30 min klaar. Het gerecht is klaar wanneer het water opgenomen is in het gerecht en het lamsvlees gaar (zacht is). Zoals bij de meeste stoofschotels is het de volgende dag nog lekkerder. Voor de foto heb ik bij dit gerecht de koriander, komijn en zwarte peperkorrels heel gelaten maar je kan ze het beste eerst fijn maken in en vijzel, kruiden grinder of met een mes, er is natuurlijk ook kant en klaar poeder maar dat is vaak minder krachtig van smaak en krijg je een ander eind resultaat.
500g lamsschouder , snijd deze in stukken van 4 bij 4 cm.
1kg uien, in vieren gesneden.
30g / 6 teentjes knoflook , fijngehakt
15g / 3cm gember , fijngesneden
500g gewone yoghurt
4 theelepel korianderzaad, fijngemaakt
2 theelepel Komijnzaad, fijngemaakt
1 theelepel Zwarte peper korrels, fijngemaakt
1 theelepel kurkuma
1 theelepel kruidnagel
10cm kaneelstok
3 gedroogde Kashmiri pepers( deze laat ik ook wel eens weg als ik het niet te pittig wil)
6 groene kardemoms , gekneusd
6 eetlepels ghee of boter
½ eetlepel zout
250ml water (100ml voor de snelkookpan)
Een recept uit het Calcutta Cookbook